JEUGDCreatief in de buurt

Lekker uit je bol en toch iets leren met plezier op maandag 29 augustus is het weer zover. Dan start het nieuwe seizoen en kun je weer 10 maanden aan de slag in de ateliers van de Open Academie Lingewaard en bij jou in de buurt. Wekelijks zijn er 22 mogelijkheden voor de jeugd, ’s middags of ’s avonds, om in je eigen tempo in een door jezelf gekozen techniek met verschillende kunstenaars te werken.

Beeldende kunst, muziek, dans en theater een greep uit de vele mogelijkheden met het accent op werken in kleine groepen onder persoonlijke begeleiding. Bij voldoende deelname worden de cursussen gegeven op verschillende locaties in Angeren, Bemmel, Doornenburg, Gendt, Haalderen en Huissen. (geef je voorkeur aan op het formulier)

Docenten van de Open Academie verzorgen sinds 2011 op veel scholen ook gastlessen die bij de concerten, dansvoorstellingen, en theatervoorstellingen worden uitgevoerd.

In 2013 is met ALLE basisscholen een afspraak gemaakt dat ALLE leerjaren ieder jaar opnieuw programma’s in de klas/op school krijgen verzorgd door docenten van de Open Academie.

Misschien heb je het al gemerkt, zoals de Blazersbende/muziek groepen 5, 6 & 7, theater voor de groepen 3, 4 & 5 en met ingang van het komende schooljaar ook dans. Op deze manier krijgt iedere leerling ieder jaar al een basisprogramma van 6/16 weken aangeboden die samen met je leerkracht wordt uitgevoerd. Kijk op www.openacademie.nl onder het kopje /CMK Blazersbende, CMK/dans of CMK theater/taal welke programma’s er bij jou op school komen! In dit programma lees je de mogelijkheden om na schooltijd ook aan de slag te kunnen gaan.

Weet je nog niet welke activiteit het best bij je past maak dan een afspraak voor een proefles. Je bent altijd welkom. Meld je aan en kijk op www.openacademie/roosters voor het volledige inhoudelijke programma.

Namens alle medewerkers,
Thomas van Der Ham, directeur Open Academie Lingewaard

Meld je aan en kijk op hier voor het volledige inhoudelijke programma.

Voor meer informatie: zie verder het programma op deze website of bel 0481-465705.

Namens alle medewerkers, Thomas van Der Ham, directeur Open Academie Lingewaard

Dowload hier het cursusrooster 2017/2018 voor de jeugd
Download hier het inschrijfformulier voor de jeugd
Download hier de algemene voorwaardenFashionclub beginners en gevorderdenr

CREATE YOUR OWN STYLE in the FASHIONCLUB
Wil jij creatief je eigen kleding te ontwerpen? Vintagekleding te pimpen? Maak je hippe accessoires, HOEden, sieraden of ontwerp je schoenen? Kom dan laten zien dat jij nederlands nieuwste talent bent alla Viktor en Rolf, Addy van de Krommenacker, Daryl van Wouw,Bas Kosters, Ilja Visser, Jan Jansen, Mirjam Nuver, Marlies Dekkers, Spijkers en Spijkers

We gaan werken met oude- en nieuwe materialen. Leren de basisprincipes van naaien, ook met de naaimachine. We gaan aan de slag met echte patronen. Maken onze eigen ontwerpen of passen juist bestaande ontwerpen aan. Bv. Een tas van een oude spijkerbroek? Een rok van een oude jas? Mooiere schoenen maken van de toch wel saaie exemplaren in je kast? Aan het eind v/d cursus gaan we alle creaties op de CATWALK tonen voor een select en exclusief publiek. DUS JONGENS EN MEIDEN KOM OP ALS JE DURFT!

Waar: Open academie Lingewaard, de Kinkel 1e verdieping
Wanneer: Donderdagmiddag 16.00 tot 18.00 uur
Voor wie: jongens en meisjes die van ontwerpen houden

Ontdek je oerwoud djembé

Trommelen maakt je instinct los. Je trommelt op de djembé met je handen, maar als je er echt voor durft te gaan, dan trommelt je hele lijf mee. Je swingt vanzelf, je haalt het oerwoud in jezelf omhoog. Trommelen brengt je in het hier en nu, je bent even met helemaal niets anders bezig dan op het ritme dat door je aders bonst, mee te trommelen. Martijn Hoogstra leert je alle kneepjes van de djembé. Hij leert hoe je ritmes en zelfs hele liedjes kunt trommelen en hoe je je eigen oerwoud kunt trommelen. En het mooie is: iedereen die handen heeft kan dit.

DANSTHEATER IMPRO VI

Wilt u de creativiteit en danskwaliteiten van uw kind stimuleren en ontwikkelen? Dan is deze cursus precies wat u zoekt!

In de cursus voor kinderen (ingedeeld op leeftijd), wordt elke les vormgegeven in een fantasierijk verhaal voor de jongste kinderen. De kinderen worden meegenomen en uitgenodigd tot dans en spel. Ze beleven elke week een vol uur waarin fantasie werkelijkheid wordt. Voor de wat oudere kinderen staat het creëren en vormgeven van de eigen dansstijl voorop in een actieve en afwisselende dansles.

Dansschool impro vi heeft haar eigen dansschool in Nijmegen en geeft sinds een aantal jaren ook les op andere locaties. Op o.a. diverse basisscholen in en rondom Nijmegen, op de Open Academie in Bemmel en op de Dansacademie in Arnhem.
Inge Bisschop geeft deze lessen en zij is docent en dansmaker bij impro vi. Zij staat erom bekend in een veilige sfeer de creatieve en dansante ontwikkeling van kinderen en jongeren optimaal te begeleiden. De lessen van Inge zijn gekenmerkt door plezier, door een ontspannen sfeer, aandacht voor elk kind, uitdagende en diverse opdrachten, swingende muziek en diverse dansen. Verder is er vooral veel ruimte voor de eigen creativiteit en fantasie van de cursisten.

danstheater kinderen van 4 t/m 6 jaar
danstheater kinderen van 6 t/m 8 jaar
danstheater kinderen 8 t/m 10 jaar


Breakdance

Als je de Openacademie binnenloopt hoor je direct een lekkere beat uit het gebouw komen.Wat doen die kids daar? Kijk, die staat op één hand!

En die gozer, die draait rond op zijn….! Dat ziet er gaaf uit en wat doen ze dat snel. Wat doen ze eigenlijk?

Podiumtijgers gevraagd

Op een podium verander je in alles wat je wilt. Een oud vrouwtje, of een dronken zwerver. Misschien wel een junk of een miljonair. Op een podium mag je liegen zonder dat je straf krijgt en mag je alles vertellen. Ja, echt, zelfs de grootste leugens en je mag vertellen over iets wat je zelf nog nooit hebt meegemaakt. Het gaat erom dat het publiek het gelooft. Hoe je ervoor zorgt dat het publiek je gelooft, dat leer je in deze theaterklas. Je leert er hoe je een emotie speelt, bijvoorbeeld dat je verdrietig bent en mensen het ook echt geloven. Je leert hoe je een typetje speelt en hoe je samen korte toneelstukjes maakt. En de laatste les van de theaterklas….is een voorstelling voor JOUW publiek!

Muziek Open Academie
Ook bij je in de buurt

Als je Open Academie zegt, dan denk je muziek. Natuurlijk, logisch, jazeker. Toch? Muziek uit een houten pijp met gaten, muziek uit koper, muziek van leer, met stokjes, met rietjes, met en zonder vingers, muziek die makkelijk op ieders lippen ligt. Muziek leeft, muziek beweegt. Iedereen kan iets met muziek, of je nou jong of oud bent. Muziek is van altijd.

Als je de Open Academie binnenloopt, dan hoor je dat ook. Luister maar, achter die deur een blokfluit, daar een klarinet, of is het een saxofoon?

KIJK OP DE WEBSITE! Vanaf september zijn er nieuwe cursusplaatsen waar jeugdcursussen gegeven worden (minimimaal 6/8 deelnemers)

Het docententeam Open Academie bestaande uit: Joke Claessen, Jetty Dokter, Martijn Hoogstra, Hans van Schuppen, Hans van Hees en gastdocenten staan klaar.

spelen met een instrument (basisschoolgroep 3 en 4)

In deze cursus maken de kinderen spelenderwijs kennis met muziek in de volle breedte. Ze leren algemene muzikale basiselementen kennen, zoals de verschillen tussen hoog en laag, sterk en zacht, snel en langzaam. We gaan muzikale spelletjes spelen met de verschillende instrumenten en muziekverhalen maken met instrumenten. Algemene Muzikale Vorming (AMV) in combinatie met de blokfluit. Spelenderwijs gaan de kinderen instrumenten verkennen, waarbij veel aandacht is voor de ontwikkeling van het gehoor, maat- en ritmegevoel. Naast het beleven van muziek, oefenen de kinderen hun fijne motoriek en besteden we aandacht aan de basistechniek op de verschillende instrumenten. De kinderen hoeven thuis geen instrument te hebben.

Oefenvergunning

Klagen de buren over geluidsoverlast van je instrument? Geen nood! Je kunt ook terecht in de studio’s van de Lindenberg. Met een oefenvergunning kun je dagelijks maximaal 2 uur gebruik maken van één van de studio’s.

Wow!
Wat is er veel!
En wat wil jij?????
Waar wil jij aan meedoen????????????De cursusbrochure kunt u via info@openacademie.nl of via telefoonnummer 0481 465705 aanvragen.