ONDERWIJS

Deze website is hŔt loket in Lingewaard voor docenten en co÷rdinatoren uit het primair en het voortgezet onderwijs, die verantwoordelijk zijn voor het kunst- en cultuuraanbod voor leerlingen.

Opnieuw is de Open Academie Lingewaard in nauwe samenwerking met de interne cultuur co÷rdinatoren van de basisscholen er is in geslaagd een uitgebalanceerd programma te maken voor de leerlingen van schooljaar 2017 / 2018.

In het programma zijn alle kunstdisciplines opgenomen want naast het gezamenlijk gekozen programma dans zullen de scholen ook nog zelf een keuze maken die meer specifiek past bij de wensen van de individuele school of groep.

Leerkrachten en cultuur co÷rdinatoren kunnen d.m.v. een aanvraagformulier bekend maken waar zij extra voor kiezen. Wanneer advies wenselijk is dan zijn medewerkers van de Open Academie Lingewaard bereid een gesprek daarover te voeren omdat het altijd zo kan zijn dat de voorgestelde projecten niet helemaal passen op de maat van de groep.

Hiervoor kunt u contact opnemen via de mail van de Open Academie Lingewaard. U kunt ook het inventarisatieformulier voorlopige opgave 2017 2018.pdf downloaden en invullen en opsturen.

Wij wensen leerkrachten en kinderen een inspirerend schooljaar.

Namens het team van de Open Academie Lingewaard

Thomas van Der Ham, directeur

Anneke Brussen


Kunstmenu 2017/2018 gemeente Lingewaard

Download hier: programma kunstmenu 2017 2018 gemeente Lingewaard.pdf
Download hier: inventarisatieformulier voorlopige opgave 2017 2018.pdfBekijk hier de video's van SpeelGoedVerhaal

2016 Doornick groep 6,7 SpeelGoedVerhaal

Doornenburg 2016 Doornick SpeelGoedVerhaal groep 8

2016 Vlinderboom WILG SpeelGoedVerhaal

2016 Vlinderboom Bemmel groep Vlier SpeelGoedVerhaal

2016 Vlinderboom KASTANJE SpeelGoedverhaal

2016 Esdoorn Vlinderboom Bemmel SpeelGoedVerhaal

2016 Vonkenmorgen Speelgoedverhaal 8B

2016 Vonkenmorgen 8A Alles SpeelGoedVerhaal

2016 Vonkenmorgen 7B Gendt SpeelGoedVerhaal

2016 SpeelGoedVerhaal Vonkenmorgen groep 7a

2016 Speelgoedverhaal Vonkenmorgen 6b

2016 Vonkenmorgen 6a SpeelGoedVerhaal

Pius X Bemmel groep 6b SpeelGoedVerhaal

2016 PIUS X groep 6a Bemmel SpeelGoedVerhaal

2016 Donatushof kastanje SpeelGoedVerhaal

2016 Plataan Donatushof SpeelGoedVerhaal

2016 SpeelGoedVerhaal Donatushof Iep

2016 SpeelGoedVerhaal Donatushof Meidoorn

2016 SpeelGoedVerhaal Donatushof Esdoorn

2016 Borgwal Bemmel groep 8 SpeelGoedVerhaal

2016 Borgwal Bemmel groep 7 SpeelGoedVerhaalBeste ICC'er van de scholen Lingewaard

Op dit moment heb op de scholen het project Lichtschrijven afgesloten en ben ik bezig met SpeelGoedVerhaal. De docenten en de leerlingen zijn enthousiast en er zijn mooie resultaten.

Vanaf februari kom ik ook op de scholen met het animatie of stop-motion project SpeelGoedVerhaal. Leerlingen leren in korte tijd een filmpje maken dmv het maken van zo'n 100 foto's. Nu monteer ik de foto's in de les tot een filmpje, maar het is niet heel ingewikkeld meer om dat jullie docenten ook te leren. Dat kan bv met het programma Movie maker wat op jullie computers zou kunnen draaien.

Docenten workshop/ training animatie of stop-motion met windows Movie maker. In deze workshop van 2,5 uur leer ik de docenten om een animatie te maken met het programma Windows Moviemaker. Verder heb je een simpele camera nodig en een klein statief. En je kan ook animaties in de klas laten maken.

Stop motion of animatie valt nu onder beeldend / audiovisueel. Maar is uiteindelijk een middel om informatie over te brengen. En kan dus ook gebruikt worden in de klas om andere onderwerpen te verduidelijken of presentaties te geven.

De komende weken ben ik ook bij jullie op school. Kijk naar de resultaten van de les. Kijk maar eens naar de mogelijkheden van het gebruik van animatie. En ik kan met jullie meekijken wat de mogelijkheden zijn.

Mochten er minimaal 10 docenten van de verschillende scholen zijn die wel interesse hebben om zo'n workshop te volgen dan kan ik dat gaan organiseren. Kosten van de workshop zijn euro 45,00 incl BTW. Windows Moviemaker zou dan op de computers van de school moeten worden geinstalleerd.

Naast deze training animatie of stop motion zijn er meer mogelijkheden op het gebied van nieuwe media. Wil je met je docenten team een training op gebied van o.a. fotografie dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Met vriendelijke groet.

Niek Michel
Info@niekmichel.nl
www.niekmichel.nl
0627066461


De cursusbrochure kunt u via info@openacademie.nl of via telefoonnummer 0481 465705 aanvragen.