Samenwerken


OPEN ACADEMIE OP SCHOOL
Kunst en cultuur is voor iedereen via de Open Academie bereikbaar door projecten/voorstellingen/concerten en kunstenaars in de klas.

CURSUSSEN IN KUNST
Op deze website is een veel-zijdig programma opgenomen voor jong en oud en voor wie eens wat anders dan anders wil leren. Met kunstenaars werken is vaak veel meer dan je denkt! Voor iedereen zijn er uitgebreide programma’s in muziek, beeldende kunst, theater, dans en fotografie en je kunt op die programma’s zelf beslissen hoe vaak je deelneemt: 6, 12 of 24 bijeenkomsten.

CULTUREEL CENTRUM DE KINKEL/THEATER
De stichting TOP presenteert een programma met film, muziek, cabaret, schrijvers en voorstellingen voor kinderen.
Kijk op: www.topbemmel.nl

OPEN ACADEMIE OP SCHOLEN
Kunst en cultuur is voor iedereen bereikbaar via de Open Academie Lingewaard, daarom is besloten de programma’s voor het basisonderwijs fors uit te breiden.

Voor het schooljaar 2015 / 2016 werkt de Open Academie Lingewaard met kunstenaars met alle leerlingen en leerkrachten op 80% van de basisscholen in Lingewaard. Dit betekent dat op veel scholen van de groepen 1 t/m 8 gastlessen en voorstellingen plaatsvinden van:
  • Gouden Bergen (Voorstelling)
  • Kwattaklas 4+ (Voorstelling)
  • Theater Madoc - Vogelmeisje (voorstelling, gastles)
  • Niek Michel - Speelgoedverhaal (gastles, fotoworkshop, lesbrief met fotomateriaal, introductiebijeenkomst leerkrachten.
  • Niek Michel - Lichtschrijven (Fotografieporject)
  • Het Achterhuis (naar Anne Frank)(Voorstelling)


Sinds 2011/2012 bezochten meer dan 4000 kinderen per jaar de voorstellingen en gastlessen van de Open Academie Lingewaard.

Het programma en de roosters van de scholen vind u op deze website onder het kopje onderwijs. Het complete programma onderwijs voor alle kunstdiscipline vind u eveneens op deze site.

KBO
Leden van het KBO Bemmel/Doornenburg kunnen tegen een gereduceerd tarief deelnemen aan de bestaande cursussen en atelieractiviteiten voor volwassenen. Zij moeten zich hiervoor aanmelden via een apart inschrijfformulier bij: cursussen@kbobemmel-doornenburg.nl of telefonisch: 0481-463555.

U kunt het inschrijfformulier en het cursusrooster op deze pagina vinden

De cursusbrochure kunt u via info@openacademie.nl of via telefoonnummer 0481 465705 aanvragen.