Cultuur
platform

SAMEN VOOR

KUNST&CULTUUR

Het Cultuurplatform streeft ernaar om lokale cultuuraanbieders in het licht te zetten én om samenwerking te bevorderen. Dit doet het platform door:

​het bijhouden van een culturele agenda, het organiseren van een Rondje Cultuur en het aanjagen én inspireren van het gehele regionale culturele netwerk.

 

Netwerkavond 29 november 2018

De tweede netwerkavond, waarbij we te gast waren in Mea Vota Huissen, was succesvol. We hebben kennis gemaakt met nieuwe initiatieven en veel input opgehaald. Wil je weten wat? Voor het verslag van de avond klik hier 

Oproep

Beeldend kunstenaar Fons Snelder uit Angeren zoek samenwerking en kruisbestuiving. Vanuit de Zandse kerk in Huissen wordt een lezing georganiseerd over filosofie en kunst met 2 sprekers, een Spinoza kundige en een beeldend kunstenaar. Meer weten? Meedoen? 

Wil jij meedenken, helpen, deelnemen, organiseren aan het Geluk van Lingewaard? 19 februari 2019 is de eerste bijeenkomst en je bent van harte welkom! Meer informatie vindt u hier

Please reload

NIEUWS

Samenleving

Het netwerk organiseert onder initiatief van de Open Academie verschillende projecten. De Open Academie denkt, schrijft en werkt mij om kunst- en cultuur stevig in te zetten in de samenleving. Met een sociaal én cultureel doel.  

In september start de Open Academie in samenwerking met Vluchtelingenwerk en SWL met twee projecten:

  1.    Atelier Samen Verder: een naaiatelier waarin statushouders en 'locals' samen toewerken naar een modeshow.

  2.    Samen uit, samen thuis: een beeldend project met statushouders    

Wil je meedenken, doen of ook meer inspiratie halen uit elkaar? Heb je een initiatief? 

Neem contact op met de Open Academie

 

 

 

 

 

ook interessant

Rondje Cultuur

Gemeente Lingewaard stimuleert het contact tussen lokale cultuuraanbieders en de scholen. Eén dag per jaar/ per school voor groep 7 (PO) en voor VMBO 2 (VO) is er het Rondje Cultuur. Het liefst brengen we leerlingen in contact met lokaal aanbod in de ateliers of de werkruimtes van de aanbieders zelf. Als lokale culturele aanbieder - vereniging, kunstenaar of instelling binnen de gemeentegrenzen van Lingewaard - kun je je aanmelden om mee te doen.

Cultuurpact

Gemeentes Lingewaard en Overbetuwe zijn samen een cultuurpact aangegaan op initiatief van de Open Academie. Vanuit dit pact ontwikkelt de Open Academie samen met lokale erfgoedaanbieders passend lesmateriaal voor de scholen. Vrijwilligers in bijvoorbeeld lokale musea, kastelen, boerderijen en forten worden getraind hoe om te gaan met schoolklassen en het eigentijdse lesmateriaal. Verder zet de Open Academie zich in om leerkrachten te stimuleren meer met cultuuronderwijs in de klas te doen én vanuit eigen talent of passie voor cultuur te werken.

Museum Niemandsland

Twee mannen in Gendt bouwen een museum. Over de Tweede Wereldoorlog en wat zich in 'onze' Betuwe heeft afgespeeld. De Open Academie steunt hen, maar ze kunnen alle steun gebruiken. Vrijwilligers zijn welkom om mee te bouwen aan dit bijzondere project. 

Please reload

 

contact