Scholen

Kunstmenu
&
Rondje 

cultuur

CMK

&

ERFGOED

Om de hoek

INSPIRATIE 

&

Maatwerk

Kracht

van 

samen

In nauwe samenwerking met bestuurders, directeuren, ICC'ers en leerkrachten wil de Open Academie de culturele basis van alle basisscholen/ IKC's in de regio verder verstevigen. Het is een unieke situatie waarin de kracht van samenwerken centraal staat. En het lokale netwerk. De uitdaging is nu om het netwerk verder te bekrachtigen, waardoor nóg meer leerlingen gaan profiteren van nog meer kwalitatieve kunst- en cultuureducatie. 

 

Hoe komt
het
Kunstmenu tot stand?
Hoe werkt
het
Rondje Cultuur?
Wat is CMK?
 
Wat kun je met erfgoed om de hoek
 
 
INSPIRATIE
MAATWERK

ook interessant

Blazersbende Play-In

Heb je interesse hebt om mee te doen met de Blazersbende Play-In? Op 17 februari in de Kinkel starten we om 13.00 uur en eindigen met een concert om 16.30 uur. Wij zorgen voor een instrument en muziekboekjes. Sommigen van jullie spelen misschien al jaren bij een vereniging. Voor jullie hebben we die middag een programma, aangepast aan jullie niveau. 

Aanbod voor IKC's

​De Open Academie heeft ook een aanbod voor de allerkleinsten. Receptief - bijvoorbeeld theater- of muziekvoorstellingen - of interactief in de vorm van workshops of kennismakingslessen.  

‘Mijn ideale school’, een project over duurzaamheid en kunst voor basisscholen in Gelderland.

Voor scholen die op een creatieve wijze met hun kinderen willen nadenken over een groene, duurzame school. De leerlingen bedenken samen met een kunstenaar een plan voor hun eigen groene school. Er is voor 10 geselecteerde Gelderse scholen € 3.500,- en de inzet van een kunstenaar beschikbaar. (tot 14 juli!)

Een ouderavond organiseren?

Wil je een ouderavond organiseren om aan de ene kant het draagvlak voor kunst- en cultuureducatie te vergroten en anderzijds ouders beter te informeren over wat er in jouw school gebeurt? Heb je hier hulp bij nodig? Vraag de Open Academie om advies.

HBO opleiding ICC'ers

ICC’er: wil je verdieping? Kijk eens bij de (Post-HBO) Opleiding Cultuurcoördinator. Er zijn subsidieregelingen die een groot deel van de studiekosten vergoeden beschikbaar.

Naschools aanbod

De Open Academie kan een naschools aanbod van kunstlessen verzorgen. We doen dit in samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard. Het aanbod is altijd vraaggericht.

Teamtrainingen Nieuwe Media - Theater - Dans

Wil je met het hele team inzetten op dans, theater of hoe werk je met nieuwe media in de klas? We hebben mooie programma's in samenwerking met onze partners, waardoor je hele team een creatieve boost krijgt!  

Schoolconcert/ schoolmusical

Iets te vieren op school met alle leerlingen? Of gewoon een creatieve dag voor de hele school? Een 'schoolconcert' van Troef of een 'theaterdag' door 'Hakuna' kan onvergetelijk zijn. Of een combinatie? Verschillende workshops en dan de dag afsluiten met een 'schoolconcert' of 'schoolmusical' waarbij leerlingen aan elkaar laten horen en zien wat ze geleerd hebben; vóór de school, dóór de school. Er is van alles mogelijk.

Please reload

 

contact